Welkom bij de Gouden Draak

Op de website van de Nijmeegse mahjongclub de Gouden Draak vind je allerlei informatie over het fascinerende en verslavende spel dat mahjong heet. Snuffel gerust rond.

Het leuke van mahjong is dat de basisregels niet moeilijk te leren zijn. Maar als je er verder in wilt gaan, ontdek je dat je zo diep kunt gaan als je wilt. Je kunt recreatiespeler zijn, competitiespeler en meedoen aan nationale en internationale toernooien.

Uiteindelijk heeft iedere mahjongspeler de kans om Europees of wereldkampioen te worden.

En, nog meer leuks: de Gouden Draak verwelkomt je graag als lid!.

Wie wij zijn…?

Wij zijn een kleine mahjongclub, die best wat groter wil worden. Twee keer per maand spelen wij ons favoriete spel in clubverband. Soms aan drie tafels, soms aan vijf; het hangt er net van af hoeveel spelers er zijn. Aan een tafel spelen vier spelers. Soms zijn er voor de laatste tafel maar drie beschikbaar. Of we maken een tafel van vijf spelers, dan rouleren we. Het zou dus fijn zijn als jij ook lid zou worden.

Van straat tot universiteit

Allerlei mensen voelen zich bij ons thuis, van elk opleidingsniveau. Veel mahjongspelers spelen ook bridge, maar geven vaak de voorkeur aan mahjong omdat dat gezelliger is. In tegenstelling tot bridge, speel je mahjong niet met een partner. Dus nooit ruzie achteraf.

Mahjong is een strategisch spel, waarbij geluk beslist een rol speelt. Maar met geluk alleen kom je er niet. Het is de combinatie van ervaring, geluk en een beetje spelinzicht waardoor je kan winnen.

Het leuke is dat je, als je 8 eenvoudige combinaties beheerst, je gewoon mee kan spelen. Dit zijn de meest voorkomende combinaties waarmee je een tafelronde kan winnen.

Ons bestuur

Annet Toxopeus voorzitter
Menno Deij - van Rijswijk secretaris
Olav Smeets Penningmeester en website beheer
Gerda Clobus wedstrijd secretaris

 

Contact met het bestuur kun je het best leggen via de pagina 'contact' (zie links in het menu).

 

Onze competitie

Stand: Annet heeft de halfjaar prijs van de tweede helft van 2019 gewonnen! Menno was de winnaar van het eerste half jaar van 2019.

Lees meer…

Uitslagen: Twee keer per maand wordt competitie gespeeld. De uitslagen staan per avond en per maand hier weergegeven

Lees meer…

Agenda: wanneer spelen wij in 2020 bij Restaurant Groenewoud en Zyp25?

Lees meer…

Martin RepMartin Rep, oprichter Gouden Draak

Mahjong spelen is leuk. Mahjong spelen bij een club is nòg leuker!