Wereld Mahjong Organisatie

Mahjong kent geen grenzen. In China wordt het door tientallen miljoenen gespeeld. Daarmee is het misschien wel het meest beoefende spel ter wereld. Spelers die in China de Mahjong Competitie Regels kennen, zijn er dunner gezaaid. Toch zetelt in Beijing, de hoofdstad van het mahjongland bij uitstek, de World Mahjong Organization.

Het wereldkampioenschap

Bij de WMO zijn onder meer de Europese Mahjong Associatie en een aantal nationale mahjong-organisaties aangesloten, waaronder de Nederlandse mahjongbond. Tot de taken van de WMO behoort het toezicht op de MCR en het (laten) organiseren van een wereldkampioenschap. Dat WK vindt om de twee jaar plaats. De laatste keer was in Nederland (2010). Waar het volgende wereldkampioenschap plaatsvindt, is nog niet bekend.

Iedereen kan meedoen…

Iedereen kan meedoen aan het WK. Maar omdat er veel meer belangstellenden dan plaatsen zijn, moeten er kwalificatietoernooien worden georganiseerd. Wie als competitiespeler bij een mahjongclub - de Gouden Draak is zo'n club - is aangesloten, kan proberen zich te kwalificeren. Meer informatie op de site van de bond, en natuurlijk die van MahjongNews.

Website van de WMO >

Onze competitie

Stand: Floor heeft de halfjaar prijs voor de eerste helft van 2017 gewonnen! Pieter was de winnaar van het tweede half jaar van 2016

Lees meer…

Uitslagen: Twee keer per maand wordt competitie gespeeld. De uitslagen staan per avond en per maand hier weergegeven

Lees meer…

Agenda: welke data in 2017 spelen wij in café Groenewoud en Zyp25?

Lees meer…

Olav Smeets, webmaster van de Gouden Draak

“We blijven een gewone gezelligheids-mahjongclub.”